2009. augusztus 27., csütörtök

Padlizsánkrém


Anyukám és a hozzá hasonló kertész szenvedéllyel megáldott szomszédai jóvoltából érkezett egy szállítmány padlizsán és paradicsom. Készült  belőle padlizsánkrém és hozzá ma is egy adag császárzsemle.

Ahány ház, nyilván annyi padlizsánkrém recept, nekünk ez ízlik a legjobban.

Hozzávalók: 

3-4 közepes padlizsán

2 fej hagyma

3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

4 paprika ( ha van kápia,vagy paradicsompaprika,az is mehet)

4 közepes paradicsom

só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld, kakukkfű, oregano

1 dl olívaolaj

A padlizsánokat megmosom, szárát levágom, megszurkálom néhány helyen és forró sütőben puhára sütöm. ( vagy grillen, ha van mód rá) Ha kihűlt lehúzom a héját.

1 dl olívaolajon odateszem a hagymát, ha már üveges, akkor rádobom a fokhagymát, felaprított paprikát és paradicsomot. Ha a levét elfőtte, jöhet rá a padlizsán és a fűszerek is. Kevergetve összesütöm pár perc alatt.  Botmixerrel krémesítem és kész is. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe, de le is lehet fagyasztani néhány dobozzal télre belőle.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...